Een wensboom op het Stationsplein en zo veel mogelijk wensen in vervulling

Als centrummanager van Apeldoorn informeert ze ondernemers in de binnenstad over actuele zaken, spoort hen aan om samen te werken en geeft advies. In de aanloop naar 3FM Serious Request spraken wij Hella Soethof, van Centrummanagement Apeldoorn. “Stiekem voel ik me een beetje gastvrouw. Ik vind het een eer dat 3FM naar Apeldoorn komt. Daar gaan we met z’n allen iets moois van maken.”

HELLA IN HET KORT

Hella werkt voor Centrummanagement Apeldoorn. Hierop is alle informatie te vinden die je nodig hebt voor een bezoek aan de binnenstad. Haar rol binnen het team is die van centrummanager. Een verbindende factor tussen de 200 á 300 winkeliers die de binnenstad rijk is. “Ik infomeer hen over allerlei praktisch zaken, zoals wijzigingen in de infrastructuur of komende evenementen, maar ik probeer ook om samenwerkingen op te zetten. Een evenement met de hele straat of een Kom In Actie voor 3FM Serious Request bijvoorbeeld.”

24-UURS OPENING OP HET RAADHUISPLEIN

Zo zijn er al mooie samenwerkingen ontstaan. Alle ondernemers in het centrum hebben bijvoorbeeld een Glazen Huisje ontvangen in de vorm van een spaarpot. “Deze kunnen ze op hun toonbank plaatsen om geld in te zamelen voor de stille ramp van 3FM Serious Request”, licht Hella toe. En dat is nog niet alles wat rondom het Glazen Huis wordt georganiseerd in het centrum. Op het Raadhuisplein zijn plannen voor een 24-uurs opening van 18 t/m 24 december. Het terrein wordt dan mooi aangekleed met houten huisjes en liefhebbers kunnen een week lang dag en nacht bestellen.

DE WINTERFAIR

Een ander mooi voorbeeld is de Winterfair. Voorheen werd deze alleen in de Asselsestraat gehouden. Ondernemers zijn meer gaan samenwerken, wat er voor heeft gezorgd dat nu ook de Korenstraat, Leienplein en Deventerstraat zijn aangehaakt. “Het wordt één grote ‘Winter Wonderland-slinger. Ondernemers zien nu dat alles samenkomt als ze delen. Misschien wel een startsein voor heel veel andere mooie evenementen in de binnenstad van Apeldoorn.”

FOLLOW

Apeldoorn-Binnenstad komt zelf ook in actie. Op de website gaan zij ondernemers informeren over 3FM Serious Request. “We gaan hier een speciale plek op de site voor inrichten waarop we mensen doorverwijzen naar de nodige informatie, van de Gemeente en 3FM.  Het is trouwens ook goed om mij te volgen op Facebook. Daar houd ik winkeliers op de hoogte van alle ins en outs rondom de binnenstad: Centrummanager Apeldoorn.”

EEN WENSBOOM OP HET STATIONSPLEIN

Maar de grootste verrassing bewaart Hella tot het laatst.  “We gaan een wensboom plaatsen op het Stationsplein en ik ga me ervoor inzetten om zo veel mogelijk wensen in vervulling te laten gaan. Een zogenaamde Wish Tree, in het leven geroepen door Apeldoorns Hart. Deze zal gelijktijdig met het Glazen Huis neerstrijken in Apeldoorn: van 18 t/m 24 december. Iedereen mag zijn of haar wens erin hangen en wij gaan ons hier hard voor maken!”

wensboomseriousrequest


Bron: Apeldoorn voor 3fm Serious Request 22-10-2017

Meer weten over de werkzaamheden als centrummanager?

NEEM CONTACT OP